TOP 10 Pen Testing Tools

Zoals we vanaf nu hebben geleerd, is het belangrijk voor organisaties om ervoor te zorgen dat hun digitale platforms veilig zijn en een reeks cyberbeveiligings­methoden gebruiken om dit te doen. Penetratietests, of pentests, helpen bij het identificeren van kwetsbaarheden in cyberbeveiligings­systemen die mogelijk kunnen worden misbruikt, en waarschuwen beveiligings­medewerkers om het probleem op te lossen.

Deze tools bieden ook inzicht in IT-zwakke punten en aanbevolen beleid om beveiligingsmaatregelen te versterken. Met dit in gedachten beschouwen we enkele van de meest populaire en hoog gewaardeerde pentesttools die helpen om digitale platforms veilig te houden.


1. Astra Security

Het pentestplatform van Astra Security is een testsuite die de Astra-kwetsbaarheids­scanner combineert met handmatige pentestmogelijkheden. Het wordt geleverd als een SaaS-tool die gebruikers kunnen gebruiken door de URL's en referenties van de doelsite op te geven.

Het bedrijf zet zich voortdurend in om pentestplatforms zelfvoorzienend te maken en biedt ook 24/7 chatondersteuning bij eventuele problemen. In het bijzonder kunnen de Astra Vulnerability Scanner en pentest­software meer dan 3.500 tests uitvoeren, waarbij de resultaten door experts zijn doorgelicht om nul valse positieven te garanderen.

2. Rapid7

Rapid7 wil cybersecurity eenvoudiger en toegankelijker maken via zijn onderzoeks- en detectie- en responstools om cyberaanvallen te voorkomen. De pentestdiensten van het bedrijf werken aan het beoordelen van bedrijfsnetwerken, draadloze applicatie- en social engineering-beveiliging en doen dit met een team van experts uit de industrie met een diep begrip van cyberaanvallers.

Het bedrijf heeft een pentesttool Metasploit Pro die een veelgebruikte software is waarvoor het niet nodig is om codering of opdrachtregel te leren. Het doel is om de testtijd drastisch te verkorten door exploitatie, bewijsverzameling en rapportage te automatiseren. Het maakt het ook gemakkelijk om aanvallen aan de clientzijde uit te voeren, met geavanceerde brute-forceringstechnieken en phishing-aanvallen.

3. Cobalt

Cobalt biedt moderne pentesten voor beveiligings- en ontwikkelingsteams en is gebaseerd op de overtuiging dat pentesten altijd beter kunnen. Het pionierde de pen test as a service (PtaaS) -ruimte door een SaaS-platform te koppelen aan een exclusieve community van doorgelichte testers.

Het bedrijf biedt on-demand toegang tot een wereldwijde gemeenschap van doorgelichte pentesters wiens vaardigheden overeenkomen met de individuele behoeften van de gebruiker van het bedrijf. Kobaltpentests beginnen in slechts 24 uur en integreren met moderne ontwikkelingscycli.

4. GitHub Nikto

Nikto is een gratis software- en kwetsbaarheidsscanner die webservers scant op gevaarlijke bestanden, verouderde serversoftware en andere digitale problemen. Het werkt om generieke en servertypespecifieke controles uit te voeren en legt ontvangen cookies vast en drukt deze af.

De software identificeert meer dan 6.700 potentieel gevaarlijke bestanden en programma's, controleert op verouderde versies van meer dan 1.250 servers en versiespecifieke problemen op meer dan 270 servers. Het controleert ook op serverconfiguratie-items zoals de aanwezigheid van meerdere indexbestanden, HTTP-serveropties en probeert geïnstalleerde webservers en software te identificeren.

5. OWASP ZAP

Het Zed Attack Proxy (ZAP) platform is een van 's werelds meest gebruikte app-scanners die wordt onderhouden door een toegewijde groep vrijwilligers. Het biedt een breed scala aan opties voor beveiligingsautomatisering en is een gratis en open-source penetratietesttool die wordt onderhouden onder The Software Security Project (SSP).

ZAP is speciaal ontworpen voor het testen van webapplicaties en is flexibel en uitbreidbaar. Het is beschreven als een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor het vinden van webkwetsbaarheden en is ontworpen voor ontwikkelaars en functionele testers die nieuw zijn in het testen van pennen.

6. Wireshark

Wireshark is een toonaangevende netwerkprotocolanalysator, waarmee gebruikers op microscopisch niveau kunnen zien wat er binnen hun netwerken gebeurt. Het heeft een zogenaamde de facto standaard in veel industrieën en onderwijsinstellingen.

Een voortzetting van een project dat voor het eerst werd gelanceerd in 1998, schrijft het bedrijf zijn succes toe aan de bijdragen van netwerkexperts over de hele wereld. Wireshark stelt pentesters in staat om beveiligingsproblemen op een netwerk te onderzoeken, elementen van het netwerk te identificeren die niet goed werken en kunnen worden misbruikt bij een aanval en protocolimplementatie- of configuratiefouten te detecteren.

7. OnSecurity

Het enkele platform van OnSecurity helpt bij het vinden en oplossen van de beveiligingsproblemen waar moderne cybercriminelen op azen met methoden zoals pentests, kwetsbaarheidsscans en bedreigingsinformatie. De oprichters van het bedrijf brachten gezamenlijk 40 jaar door als professionele ethische hackers, waardoor ze een uniek inzicht kregen in de hackermentaliteit en hoe de moderne cybercrime-industrie werkt. Deze ervaring wordt nu gebruikt om OnSecurity-klanten te beschermen tegen moderne hackers.

Tot op heden heeft het bedrijf meer dan 30.000 digitale kwetsbaarheden ontdekt en meer dan 5.000 pentests voltooid, zowel intern als extern om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen.

8. Tenable Nessus

Vandaag de dag werken meer dan 40.000 organisaties over de hele wereld samen met Tenable om hen te helpen de cyberbeveiligingsrisico's op hun aanvalsoppervlak te begrijpen en te verminderen. Het doel van het bedrijf is om elke organisatie te voorzien van zichtbaarheid en inzicht die nodig is om digitale systemen te beschermen, zodat organisaties cyberaanvallers een stap voor kunnen blijven.

Cybersecurity-consultants gebruiken het Nessus-platform van Tenable om netwerken af te speuren naar kwetsbaarheden en uitgebreide rapporten te maken. Het stelt gebruikers in staat om hun omgevingen te scannen met snelle en diepgaande beoordelingen en agentloos scangemak.

9. W3AF

W3AF is een aanvals- en auditframework voor webapplicaties met als doel een framework te creëren om gebruikers te helpen webapplicaties te beveiligen. Het werkt om dit te doen door gebruikers te helpen webapplicaties te beveiligen door alle kwetsbaarheden in webapplicaties te vinden en te exploiteren.

Het W3AF-framework heeft zowel een grafische als een console-gebruikersinterface en heeft tot doel het gemakkelijker te maken om de beveiliging van de webtoepassing van een gebruiker te controleren. Het is ook volledig geschreven in Python en kan meer dan 200 kwetsbaarheden identificeren om de algehele risicoblootstelling van een site te verminderen.

10. NMap

De NMap (Network Mapper) beveiligingsscanner is gemaakt door een ethische hacker en technologie-expert, Gordon Lyon, die NMap sinds 1997 gratis distribueert. De software scant netwerken om te bepalen welke hosts online zijn, welke services worden aangeboden, welke besturingssystemen worden uitgevoerd, naast andere services.

NMap-software biedt ook een breed scala aan functies voor het onderzoeken van computernetwerken, waaronder hostdetectie en service- en besturingssysteemdetectie. Het kan zich ook aanpassen aan netwerkomstandigheden, waaronder latentie en congestie tijdens een scan.

Bron: Cyber Magazine